maanantai 13. elokuuta 2012

tatuointi

Jepjep elikkäs sellanen pienimuotoinen vahinko sattui että kävinpäs tossa viimesenä päivänä ennen Thaikuista lähtöä ottamassa tatuoinnin jonka miettimiseen mulla ei tosiaan ollut aikaa kuin muutama päivä :D Ei se sinänsä ollut ongelma, olin nimittäin jo ennen matkaa miettinyt että se ois siistiä kunhan löytäis oikeesti puhtaan ja hyvän paikan, niitä itse tatuointiliikkeitä on siellä nimittäin joka kadunkulmassa mutta on eri asia mihin niistä edes uskaltais mennä leimattavaksi.
No, siinä sitten kattelin niitä paikkoja sivusilmällä ihan loman alusta asti kunnes isä sattu mainitsemaan mun suunnitelmista jollekkin sen thaimaalaiselle kaverille joka sitte vei meidät suoraan suosittelemaansa paikkaan - 4 Eyes Tattoo-nimiseen liikkeeseen joka antoi kyllä loistavan ensivaikutelmankin.

No siinä sitten juteltiin sen tatuoijan kanssa että mitä mulla ois mielessä ymsyms. think before ink ja muuta settiä. Ei sovittu vielä mistään muuta kuin että tuun käymään heti kun keksin jotain siistiä ja sillee niin voitas sitten hakata kuvaa iholle viimesenä lomapäivänä. Olin siinä vaiheessa vielä hieman huvittunut siitä että oisin muka oikeesti ottamassa tatuointia "tässä ja nyt" ja että vuosien odotuksen jälkeen kaikki kävisikin niin helposti. Ja tässä vaiheessa lomaa oli tosiaan alle viikko jäljellä hehe. No, hyökkäsin 7eleveniin ostamaan ensimmäisen vastaan tulevan vihon ja pari kynää ja aloin sutata kuvaa josta mulla oli kokoajan ollut idea. Tiedän että toi ruusu on aika mainstream blabla mutta mä oon jollain tasolla tiennyt haluavani tän tyylisen tatskan niin kauan kuin kyseisistä taideteoksista ihollani olen haaveillut. Lisäksi kuva on tosiaan itse suunnittelema mikä nostaa kyllä ainakin meikäläisen kohdalla ylpeyden ja tunnearvon aika korkeelle.

Kävin sitten viemässä kuvan paikanpäälle ja valitettavasti oma tatuoijani ei ollut paikalla niin liikkeen omistaja/pomo lupasi tehdä seuraavaksi päiväksi  oman version kuvasta. Jäin innolla odottamaan mutta kun seuraavana päivänä menin käymään siellä niin mitään luonnoksia ei ollut, mutta sen sijaan se meitsin taiteilija ootteli siellä. Näytin sitten kuvaa uudestaan ja tällä kertaa sain "woow, you did this?" reaktion joka johti siihen että päädyttiin tekemään kuva just sellasena kuin se olikin, lukuunottamatta noita lehtiä joihin annoin vapaat kädet. Siinä sitten juteltiin jonkun aikaa yksityiskohdista (onneksi englannin taito oli molemmilla tarpeeksi ymmärrettävä ja riittävä tällaiseen kommunikointiin :D) ja sovittiin että tuun seuraavana päivänä niin saadaan kuva iholle.

Mua ei oo varmaan ikinä jännittänyt niin paljon, oon jo ihan kuset housussa hammaslääkäristä tai lävistyksen ottamisesta ja tää oli jotain 334539 kertaa pahempaa mutta silti positiivisella tavalla, olin nimittäin helvetin iloinen siinä samalla vaikka se tais siinä tilanteessa peittyä kaiken tärinän alle.
Saavuin sitten paikanpäälle jossa sain vielä melkein tunnin ootella kun se siinä piirteli sitä mun kuvaa läpi ja valmisteli siinä kaiken. Olin lukenut netistä niin paljon pelotteluja Thaimaan tatuointiliikkeiden pätevyydestä tautien levittäjänä että tässä vaiheessa katsoin todella tarkasti kaiken mahdollisen, mistä neulat otetaan ja mihin kaikkialle kosketaan samoilla hanskoilla ymsyms :D No, hyvältä näytti ja sain mielenrauhan, enää vaan se pahin jännitys eli itse se tatuoinnin tekeminen.....Hommahan ei sitten loppujen lopuksi sattunut läheskään yhtä paljon kun kuvittelin, ainakaan aluksi. Ja vaikka joissain kohdissa tuntui oikeesti aika helvetin ikävältä niin ei sekään mua tavallaan haitannut, halusin nauttia siitä tilanteesta niin kauan kun siinä olen.
Tekeminen kesti kaiken kaikkiaan n.4 tuntia (sanoin siinä vielä aluksi ettei sitten pidä mitään kiirettä) ja aika meni ihan helvetin nopeesti. Mun odotukset sen sattumisesta sopivat oikeestaan sinne viimeisen tunnin paikkeille kun noita lehtien ohuita ääriviivoja tehtiin, siinä vaiheessa teki mieli jo välillä huutaa haha. Muuten (eikä oikeestaan sekään) se ei sattunut läheskään niin paljoa ettei sitä ois jotenki kestäny, ihan siedettävää hommaa se oli. Ja tupakkatauot helpottivat asiaa huomattavasti, heh. Sitäpaitsi vaikka vähän neulakammoinen olen niin olin kyllä alusta asti aatellut ettei sillä ole loppupeleissä edes mitään väliä kauanko tatuoinnin tekeminen sattuu, logiikkahan vähän piilee siinä että jos niitä oikeesti haluaa niin kivusta on turha valittaa.
Muuta hyödyllistä tietoa on varmaan hinta, eli meikäpoikien rahaa toi makso n.150€, ja sain kyllä enemmän kuin tarpeeksi vastinetta rahalle.
Tatuointiliike oli siis 4 Eyes Tattoo ja Phuketin tukikohdassa oltiin, huomasin vasta myöhemmin että niitä liikkeitä on muuallakin.
Mun mahtavaakin mahtavampi tatuoija oli Meo (uskon että se kirjotetaan noin haha), ihan uskomaton persoona ja talentti, osas kyllä hommansa täydellisesti eikä ihmekkään kun on kuuleemma 15 vuotta tatuointeja tehnyt. Sanoi myös itse pitävänsä mun kuvasta ihan hulluna ja olevansa tyytyväinen siihen ja hyvä niin.Kuvalla ei sinänsä ole mitään dramaattisen syvällistä merkitystä, se loi tarinansa samalla kun sitä tehtiin, nimittäin se kokemus oli jotain ihan uskomatonta ja kiitos siitä taiteilijalle jonka olemus oli ehdottomasti yks hienoimpia joihin oon törmännyt tähän mennessä, ei sitä osaa ees selittää haha. Oli vaan niin hienoa ku joku ottaa tuon homman niin tosissaan ja loistavalla asenteella, on yhtä innoissaan ku minä ja muutenkin vaan osaa luoda sellasen kommunikaation että kaikki on jotenkin niin helppoa. "Love it, love it, love it."
Ihan ehdottomasti aion mennä kyseisen herran tatuoitavaksi myös seuraavan kerran kun Thailandiaan menen, sen verran tyytyväinen olen oikeestaan kaikkeen.
Ja hehee, anteeksi hirrrveän pitkä tarina mutta ekana tatuointina tää kaikki vaan oli mulle aika hirveen isoa ja hienoa, ja nostan hattua jos tänne asti jaksoit lukea :--)

4 kommenttia:

 1. Sulla on ihana blogi jota on mukava seurata! I like :)

  VastaaPoista
 2. toi on nii ihana !♥ rupee enempi mieli mennä toista leimaa ottaa itekki ko kaikki esittelee nyt uusia tatuointejaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hehee kiitos :-)♥ siitä vaan ;--) arvaa tekiskö itellä heti mieli ottaa lisää aaaaa

   Poista